Ev Dekorasyonu, Ev Dekorasyon Tadilatı, Fikirleri ve Modelleri



Ev dekorasyonu; ev dekorasyon tadilatı ve iç mekan yenileme kalemleri çok olan ve katogorilere ayrılan en detaylı bir uygulamadır. Ev dekorasyonu genel anlamda yapılacak ise tüm kalemler ayrıca renkler ve tonları kalite ön planda olmalıdır. Dekorasyon lüxtür ve ince detaylı olarak hatasız yapılmalıdır. Öyle ise ev dekorasyon detaylarında ayrıntıları yazalım.
Evlerde dekorasyonları genel olarak 2,3 ve ya 5 yılda bir nerdeyse yenilenmektedir. Bu nedenle bu iş her yönü ile mükemmel olmalıdır. Dekorasyon ile tadilat aynı kapıya çıksada farlıdır. Dekorasyon tadilatı bitmiş yerin görsel olarak albenisi olacak şekilde yapılmasıdır. Tadilat içerisinde görsel güzellik barındırmasada yanilenmesidir.
Bir ev dekorasyonu düşünelim tadilat mı olacak? Yoksa tadilat ve dekorasyon mu olacak? İşte ev dekorasyonunda detaylar buradadır. Bir evin dekorasyonu maliyetlerin akışlarına ve durumlarına bağlıdır. Yüksek maliyetli, fakat hoş durmayan dekorasyonlarda bazı zamanlar olamaktadır. Maliyeti az olup örnek aldığımız dekorasyonlarda bulunmaktadır. Öyle ise burada karşımıza çıkan ilk şey yerinde tespit ve uygun dekorasyondur.
Ev dekorasyonu deyip hemen geçmeyelim. Ev dekorasyonu fikirleri ve önerileri, kişilerin zevklerini yansıtmaktadır. Dekorasyonda her desen ve rengin dili vardır. Dekorasyon uygulamalarında kataloglar ve ürün numunelere bu sebepten günümüzde önemli yer tutmaktadır. Neden her kişinin zevki bir diğerine uymamaktadır? Sebebi basit; her desen ve dekorasyon kişinin ruh halini yansıtmaktadır. Dekorasyon ve tadilatları bitmiş her hangi bir yere gittiğinizde o yerde bulunanların nasıl bir zevk ve ruh halinde olduklarını anlayabiliriz. Örnek olarak askeriye renkleri, karacılar yeşile yakın, denizciler beyaz olmaktadır. Sebepleri ise bulundukları konumların ruh haline göre renklendirlmeleridir. Dekorasyon emtialaşmayı (aynılaşmayı kabul etmez). Emtialaşma markatlerde, hastahanelerde, okullarda vb gibi alanlarda olmaktadır. Halbuki kişiye özel dekorasyonlarda ayrı renkler ve ayrı materyaller kullanılmaktadır. Evet burada konumuz ev dekorasyonu en iyi ev dekorasyonu diye birşey olmaz en iyi dekorasyon diye söylersek eğer, bu maliyete taalluk eder. Biz buna isterseniz yerinde ve en uygun dekorasyon diyelim. 
Herkes ev dekorasyon yaptırmaya karar verdiğinde bu seçenekler uzun sürmektedir. Neden? Kişi dekorasyon için aradığını bulamamıştır. Peki dekorasyon mimarilerinin size şunu tavsiye ederiz dediklerinde yanıldıkları zaman ne oluyor? Sil baştan kısa zaman sonra yeniden tadilat ve dekorasyon başlıyor. Burada yapılması gereken karşı tarafın yani işverenin ne istediği veya ne istemeye çalıştığını anlamaktır. Herkes kendi evinde en iyisini ben yaptırayım ister, bu isteğini karşılamak için dekorasyon anlamında işvereni çok iyi anlamak lazımdır. Ev dekorasyonu standart bir ürün gibi alıp geldikten sonra işleme konulmaz. Yani bir meyve gibi sebze gibi standart değildir. Değişkendir ve dekorasyon kişiye göre ayrılır. Ev dekorasyon işlerinin aynı zamanda bir ekip çalışması ve tecrübeler ile olduğunu da göz ardı etmemek lazımdır. Referansları bilgi birikimleri olmayanların ev dekorasyonlarında veya genel dekorasyonlarda başarılı olma şans ve durumları hiç yoktur. Ülkemizde yapılan ev dekorasyonlarında %65 oranlarında memnuniyetsizlik vardır. Bunların en başında ezberden iş yapmak ve tecrübe olmadan ben yaparım mantığı ile hareket etmektir.
Dekorasyon ürünleri ortalama her yıl yenilenmekte ve yeni materyaller ile karşımıza çıkmaktadır. Hangi mantık bunları takip etmeden fikir ve tecrübe almadan yapmayı kabul eder. İşte burası tadilat yanilenme ve dekorasyon alanınde ne dikkat edilecek husustur. Ev dekorasyonu ile alakalı yazacak çok maddeler ve detaylar var, ilerki zamanlarda katogorisel olarak ve maddeler halinde yazmaya bilgilendirmeye devam edeceğiz..

Ev dekorasyon ve iç mekan yenileme sayfamız

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Açık Mutfakla Odanın Kemer Ve Sütun Uyumu

Geniş Ve Ferah Yatak Odaları Için Dekorasyon Fikirleri